Laskimot
Laskimot voidaan jakaa kolmeen luokkaan niiden koon mukaan: suuret laskimot (> 10 mm), keskikokoiset laskimot (1-10 mm) ja pikkulaskimot (0,1 - 1 mm). Laskimoiden seinämät muodostuvat valtimoiden tapaan kolmesta rakennekerroksesta, mutta kerrokset eivät ole yhtä selvästi toisistaan erottuvia kuin valtimoissa. Tyypillisesti laskimoiden seinämät ovat myös valtimoita ohuempia. Laskimoiden erityispiirteisiin kuuluvat sidekudoksesta muodostuvat endoteelisolujen päällystämät läpät, jotka estävät veren virtauksen väärään suuntaan. Läppiä esiintyy erityisesti keskikokoisissa laskimoissa, joissa veri virtaa takaisin sydämeen päin painovoiman vastaisesti (esim. raajat).
Laskimoiden kolmikerroksinen rakenne on parhaiten erotettavissa keskikokoisissa laskimoissa. Tunica intima muodostuu endoteelisolukerroksesta, tyvikalvosta ja sen alaisesta ohuesta sidekudoskerroksesta. Tunica media on huomattavasti ohuempi keskikokoisiin valtimoihin verrattuna. Kollageeni- ja elastiinisäikeet yhdessä poikittaisesti järjestäytyneiden lihassolujen kanssa ovat tyypillisiä tässä kerroksessa. Uloin kerros, tunica adventitia on paksu muodostuen kollageenista, elastisista säikeistä ja fibroblasteista.
Jossain kudoksissa laskimoiden rakenne saattaa poiketa suuresti tyypillisestä kolmikerrosrakenteesta. Esimerkiksi selkärankaisten keskushermostostoa peittävässä uloimassa sidekudoskalvossa, ns.kovakalvossa (dura mater), esiintyy epätyypillisiä endoteelisolujen ympäröimiä laskimokanavia (engl. dural sinuses, venous sinuses), joita pitkin veri palaa kaulalaskimoon. Myös silmän verkkokalvossa, istukassa ja pernassa esiintyy rakenteeltaan epätyypillisiä laskimoita.