en fi se
not available not available not available
www.solunetti.fi
back
solunetti solubiologia sanasto
histologia
kehitysbiologia
patologia
solubiologia

J

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö kaikki


Jalustin(Stapes) Yksi välikorvan kolmesta kuuloluusta, joka nojaa väli- ja sisäkorvan väliseen soikeaan ikkunaan (syn. eteisikkuna).
JukstaglomerulaarikompleksiJukstaglomerulaarisolujen ja maculan densan muodostama solurykelmä, joka aistii ja säätelee nefronin tuottaman virtsan koostumusta.
JukstaglomerulaarisoluMunuaiskeräsen tuojasuonen seinämässä sijaitseva reniiniä erittävä solu.
Jukstakriininen viestinvälitysKontaktiin perustuva soluviestintä
Juosteperäkkäin liittyneiden molekyylien muodostama ketju, esimerkiksi DNA-juoste on deoksiribonukleotidien muodostama ketju
JyväiskerrosIhon orvaskedessä okasolukerroksen päällä oleva solukerros, jonka soluissa on runsaasti keratohyaliinijyväsiä.
JäädytysetsausKts. jäädytyslohkaisutekniikka. Periaate on sama kuin jäädytyslohkaisutekniikassa, mutta kalvopintojen paremman tarkasteltavuuden vuoksi lohkaisupintojen jäätä haihdutetaan tyhjiössä ennen mikroskopointia.
JäädytyslohkaisutekniikkaErityisesti solun kalvojen tutkimuksessa käytetty elektronimikroskooppinen menetelmä, joka tehdään jäädytetylle näytteelle ilman kemiallista fiksaatiota. Jäädytetty näyte lohkaistaan mikrotomilla, jolloin biologiset kalvot lohkeavat hydrofobista keskiosaansa pitkin, ja sisemmät ja ulommat lohkeamapinnat paljastuvat.

 
 
Saavutettavuusseloste