Keratinosyytit
Tyvikerros rakentuu yhdestä kerroksesta kuutiomaisia soluja. Solut ovat hemidesmosomeilla kiinni tyvikalvossa ja desmosomeilla kiinni ympäröivissä keratinosyyteissä. Tyvikerroksen keratinosyytit sisältävät runsaasti vapaita ribosomeja, joiden vuoksi histologisissa leikkeissä solut esiintyvät basofiilisinä. Ribosomit osallistuvat pääasiassa välikokoisten filamenttien synteesiin. Keratinosyyteissä näitä filamenttaja kutsutaan tonofilamenteiksi.
Solujen edetessä okasolukerrokseen tonofilamenttien synteesi jatkuu ja ne muodostavatkin lopulta valomikroskoopillakin erotettavia kimppuja, tonofibrillejä. Solut muuttuvat eosinofiilisiksi tonofibrillien lisääntyessä. Okasolukerroksen ylemmissä osissa aletaan muodostaa keratohyaliinijyväsiä ja lamellaarijyväsiä.
Jyväiskerroksen erityispiirre on sen runsas keratohyaliini- ja lamellaarijyväsmäärä. Lamellaarijyväset sisältävät glykolipidejä ja kun jyväset eritetään solusta saadaan soluvälit rasvapitoisiksi, ja muodostuu virtauseste vedelle. Keratohyaliinijyväset yhdistyvät tonofibrillien kanssa muuntaen ne keratiiniksi.
Marraskesi sisältää keratinisoituneita, kuolleita soluja. Jyväiskerroksen solujen muuttumiseen sarveistuneiksi soluiksi sisältyy myös tuman ja muiden soluelinten häviäminen sekä solukalvon paksuneminen. Marraskeden solut ovat litteitä ja muodostavat monta kerrosta. Päällimmäiset solut hilseilevät pikkuhiljaa pois.