Etusivu
Metabolia
Solun aineenvaihdunta
Anabolia
Hiilihydraattien synteesi
Polysakkaridien valmistus
Tärkkelyksen polymerisaatio
![polku](https://www.solunetti.fi/kuvat/solubiologia_polku.gif)
![polku](https://www.solunetti.fi/kuvat/solubiologia_polku.gif)
![polku](https://www.solunetti.fi/kuvat/solubiologia_polku.gif)
![polku](https://www.solunetti.fi/kuvat/solubiologia_polku.gif)
![polku](https://www.solunetti.fi/kuvat/solubiologia_polku.gif)
![polku](https://www.solunetti.fi/kuvat/solubiologia_polku.gif)
taso 2
Tärkkelyksen polymerisaatio
Tärkkelyksen polymerisaatio tapahtuu kasvisolun viherhiukkasissa. Kuten glykogeenin valmistuksen, myös tärkkelyksen synteesin lähtöaineena on aktivoitu sokeri-nukleotidi (ADP-glukoosi). Polymerisaatiossa toimivia entsyymejä ovat tärkkelyssyntaasi ja haarautumia tuottava entsyymi. Haarautumatonta tärkkelysosaa kutsutaan amyloosiksi ja glykogeenin tapaan haarautunutta tärkkelystä amylopektiiniksi. Tärkkelyksen synteesiä säädellään ADP-glukoosin valmistusvaiheessa.