fi se
not available 2 not available
www.solunetti.fi
taso 2

Immunoelektronimikroskopia

Immunoelektronimikroskopian perusperiaate on sama kuin immunofluoresenssimikroskopiassakin. Tutkittava kohde paikannetaan antigeenin ja vasta-aineen välisellä spesifisellä ja herkällä reaktiolla, ja paikantamisessa käytetään merkkiainetta, joka (tai jonka reaktiotuote) voidaan havaita elektronimikroskoopilla.

 

Immunoelektronimikroskooppisessa paikannuksessa käytetään erittäin spesifisiä mono- tai polyklonaalisia vasta-aineita, joilla on korkea affiniteetti. Antigeenin paikannus voidaan tehdä joko suoralla tai epäsuoralla leimausmenetelmällä, joista epäsuora menetelmä on yleensä herkempi ja siksi suositeltavampi.

Käytettävät merkkiaineet liitetään useimmin IgG-luokan vasta-aineisiin, jotka ovat yleisimpiä immunologisia koettimia. Merkkiaineita on kahden tyyppisiä: mikroskoopissa sellaisenaan näkyvät aineet (esim. kolloidikulta ja ferritiini) ja entsyymit (esim. piparjuuriperoksidaasi). Entsyymejä käytettäessä niiden sijainti on osoitettava spesifisellä reaktiolla.

 

Immunoelektronimikroskooppiset tekniikat voidaan jakaa kolmeen pääryhmään: pre-embedding ja post-embedding tekniikoihin sekä jääleiketekniikkaan.

 

 
 
Saavutettavuusseloste