fi se
not available 2 not available
www.solunetti.fi
taso 2

Solukalvon sokeriosat

Sokerit voivat pääsääntöisesti liittyä valkuaisaineisiin joko seriinin tai treoniinin OH-ryhmään tai aspargiinin NH2-ryhmään. Sitoutuminen on tällöin vastaavasti joko O- tai N-glykosidinen.

A-kohdassa nähdään proteoglykaanien tyypillisin sitoutumistapa. B-kohta antaa esimerkin siitä, miten kerataanisulfaatti saattaa sitoutua seriiniin. C-kohta näyttää erään lukuisista mahdollisista O-glykosidisista oligosakkarideista. D-kohdassa puolestaan on eräs N-glykosidisissa oligosakkarideissa esiintyvä rakenne.

Kaaviossa esiintyvät lyhenteet: Xyl=ksyloosi, Gal=galaktoosi, GlcUA=glukuronihappo, GalNAC=N-asetyyligalaktosamiini, GlcNAc=N-asetyyliglukosamiini, Sia=siaalihappo, Fuc=fukoosi, Man=mannoosi

 
 
Saavutettavuusseloste